Skip to main content

Vi prioriterer lokalsamfundets inddragelse i alle vores grønne kraftværksprojekter. Gennem gentagne møder med naboer, lokale foreninger og interesseorganisationer sikrer vi, at lokale perspektiver og bekymringer bliver en aktiv del af projektudviklingen.

Ved at inddrage og samarbejde med borgerne skaber vi løsninger, der er både bæredygtige og tilpasset områdets og lokalsamfundets behov.

Så snart vi har indgået aftaler med jordejere, og inden lokalplanprocessen begynder, afholder vi individuelle møder med de nærmeste naboer.

Efter de indledende individuelle møder, inviterer vi naboer og jordejere til fælles informationsmøder, hvor vi redegør for vores planer og hvor vi opfordrer til dialog omkring de bekymringer, som naboerne måtte have, samt forslag til løsninger, der kan adressere naboernes bekymringer.

Når vi har indgået aftaler med både jordejere og har indledt dialogen med naboer, sender vi lokalplansansøgning til kommunen.

Som nabo til vores projekter, tilbyder vi dig muligheden for medinvestering på lige vilkår med os selv og jordejerne. Det giver dig en direkte andel og interesse i projektets fremtid og sikrer, at du som lokal bliver en del af den værdiskabelse, vi sammen sørger for.

Som en integreret del af vores arbejdsmetode, etablerer vi tidligt i processen kontakt til relevante lokale interesseorganisationer og foreninger. Vi starter en åben dialog omkring vores projekter for at sikre, at lokale interesser, miljøhensyn, m.v. bliver inddraget. 

Dette er et eksempel på, hvordan vi integrerer biodiversitet med udviklingen af vores grønne kraftværker. Denne løsning er en fast del af alle vores projekter og sikrer, at udsigten til de grønne kraftværker ikke visuelt generer naboer eller lokalsamfundet, da den vil være præget af natur frem for tekniske installationer. Disse løsninger desinges i samarbejde mellem landskabsarkitekter og Habitats og ingeniører for at sikre den optimale løsning.

Danmarks VE-lov, der har til formål at fremme vedvarende energi, omfatter blandt andet de fire nævnte ordninger for lokalsamfund og kommuner i forbindelse med VE-projekter.

Værditabsordningen

Værditabsordningen giver borgere mulighed for at anmelde krav om kompensation for værditab på deres beboelsesejendom ved opstilling af nye VE-anlæg i nærheden.

Salgsoptionordningen

Ejere af beboelsesejendomme inden for 6 x vindmøllehøjden eller 200 meter fra et solcelleanlæg kan anmelde krav om salgsoption gennem salgsoptionsordningen. Ved fremsættelse af krav herom indgår vi aftale om køb af ejendommen til en aftalt pris, der afspejler markedsprisen.

VE-bonusordningen

Beboere inden for 8 x vindmøllehøjden eller 200 meter fra et solcelleanlæg har ret til en årlig skattefri udbetaling hele dets levetid.

Grøn Pulje

Ved opstilling af VE-anlæg betaler opstilleren et bidrag til kommunen, som kommunen kan anvende til tiltag i lokalområdet. Bidraget udgør DKK 125.000 per installeret MW for landvindmøller og DKK 40.000 per installeret MW for solcelleanlæg og afhænger således af anlæggets størrelse.

St. Jørgens grønne kraftværk i din kommune vil spille en vigtig rolle i produktionen af fossilfri energi, der kan trækkes direkte fra i kommunens CO2-regnskab. Dette initiativ hjælper dermed kommunen med at opfylde sine klimamål for 2030 til 2050.

Det grønne kraftværk er skabt med stor omtanke for lokalsamfundet. Vi prioriterer at integrere anlægget harmonisk i landskabet, så det respekterer både biodiversiteten og æstetikken i området.

Derudover bidrager opførslen af et grønt kraftværk til lokale beskæftigelsesmuligheder, både for faglærte og ufaglærte i bygge- og driftsfasen, og styrker samtidig den lokale økonomi. De øgede skatteindtægter fra det grønne kraftværk tilfører yderligere værdi til hele kommunen og bidrager til vækst og udvikling i området.

Kontakt

Er du jordejer, der gerne vil høre mere om mulighederne for at etablere grøn energi på din jord? Eller er du allerede jordejer eller nabo til et af vores kraftværker? Er du lokalpolitiker eller en del af de kommunale udvalg/teams indenfor miljø og planlægning? Uanset, er du velkommen til at kontakte vores projektudviklingsteam med spørgsmål eller andre henvendelser. 

Martin Rahbek, Projektleder

E-mail: mar@stjorgen.dk

Kenneth Kristensen, Planlægger

E-mail: kek@stjorgen.dk

Close Menu

ST. JØRGEN ENERGY
Nyropsgade 39-43
1602, København V

CVR nr: 40445803

 

Tlf: +45 5360 0320
info@stjorgen.dk

 

Få et uforpligtende tilbud